Sportklassen vierde leerjaar

Dag 1:

hallo iedereen,

Wij zijn goed aangekomen in Genk. Nadat we de valiezen uit de bus gehaald hadden, mochten we onze kamers in orde brengen. Kleren in de kast, lakens op het bed en alle toiletgerief in de badkamer.

Toen was het al tijd voor het middageten: erwtensoep, gebakken aardappeltjes met groenten en een stukje vlees of een vegetarische burger. Als dessert kregen we verse fruitsla.

Batterijen opgeladen… klaar voor de activiteiten. Op het programma stonden deze namiddag: paarden verzorgen, oriëntatieloop en balsporten.

Voor we het wisten, was de namiddag al voorbij en konden we terug aan tafel schuiven voor belegde broodjes.

Als avondactiviteit mochten we brieven schrijven en gezelschapspelletjes spelen.

Een leuke dag is voorbij gevlogen,… Pyjama aan en bedje in voor een zalige nacht in het bosrijke Genk.

Tot morgen,

De vierdeklassers, de juffen en de meester. XXX

Dag 2:

Hallo iedereen,

Na een gezond ontbijt stond er vandaag veel leuks op de planning.

In de voormiddag maakten we een wandeling rond het domein om te eindigen in een leuke speeltuin. We kregen de kans om te klimmen en te klauteren of om ons te amuseren in de zandbak.

Als middageten kregen we bloemkoolsoep, wortelpuree met vegetarische burger of blinde vink en als dessert yoghurt.

Om twee uur stonden de monitoren ons op te wachten om te starten met de activiteiten. Vandaag was dat balsporten, boogschieten (amaai, je moet heel sterk zijn om de boog te spannen) en paardrijden. Dit laatste begon met knikkende knieën, maar na een tijdje reden we als volleerde ruiters rond in de piste.

Na een zalige douche, stond er als avondeten macaroni met kaas op het menu.

Als avondactiviteit wandelden we tot aan de Cosmodrome ( sterrenwacht) om een 3D-film te bekijken over de ruimte. Nadien kregen we nog uitleg over de sterren en de planeten.

Spijtig genoeg was het nog niet donker genoeg om met de sterrenkijker naar de sterren en de maan te kijken, maar het was tijd om naar ons bedje te gaan. Morgen staan er weer leuke dingen op het programma.

Slaapwel,

de leerlingen van het vierde leerjaar, de meester en de juffen.

Dag 3:

Na een lekker en gezond ontbijt trokken we onze wandelschoenen aan voor een wandeling van vijf kilometer die eindigde in een superleuke speeltuin. Hier mochten we naar hartenlust spelen en kampen bouwen met de stokken die we vonden in het bos. Spijtig genoeg was de tijd veel te kort en de juffen beloofden ons dat we s’ avonds, dankzij het mooie weer, verder mochten bouwen.

Als middageten kregen we groetensoep en stoofvlees met frietjes (of een vegetarisch alternatief) met rauwkost. Als dessert een lekker ijsje.

Nadien stonden er weer leuke activiteiten op het programma. Voltige ( turnoefeningen op het paard), muurklimmen en circustechnieken.

De namiddag was weer veel te snel voorbij en na een snelle, verfrissende douche, was het weer tijd voor het avondeten.

Zoals beloofd mochten we na het avondeten verder gaan bouwen aan ons kamp, om nadien moe maar tevreden in ons bedje te kruipen.

Vlug naar dromenland, want de paardjes staan ons morgen weer ongeduldig op te wachten.

Slaapwel.

Dag 4:

Hallo iedereen,

Deze ochtend scheen het zonnetje al volop toen we onze gordijnen openden.

Na een lekker ontbijt met deze keer als extra ” verloren brood”, konden we weer aan onze sportieve dag beginnen.

In de voormiddag deden we minigolf. We werden verdeeld in groepjes en moesten de balletjes in zo weinig mogelijk beurten in het gaatje mikken.

Als middagmaal aten we broccolisoep, rijst met kip (of vegetarisch alternatief) en currysaus en chocomousse als dessert.

Na de middag mochten we rondcrossen met een mountainbike op een spiksplinternieuw parcours, deden we fitness-oefeningen tijdens de fitometer en draafden we rond met de paarden in de piste. ( jaja, jullie lezen het goed, we hebben mogen draven !!!)

Moe maar voldaan mochten we onze voeten onder tafel schuiven voor een heerlijk bord spaghetti.

En dan,… PARTYTIME. Fris gedouched en mooi aangekleed stonden we te popelen om het feest te laten knallen. Dankzij het prachtige weer, kon het feestje buiten doorgaan.

Maar aan alle liedjes komt een einde… bedtijd en dromen van de laatste twee activiteiten morgenvoormiddag.

Na het middagmaal laden we de valiezen in de bus en keren we huiswaarts.

Jullie mogen ons morgen rond 15u à 15u30 terug verwachten in Diegem. Let wel, dit is een richtuur, want het kan druk zijn op de autosnelweg.

Slaapwel en tot morgen.