Inschrijvingen schooljaar 2019-2020

Je kind inschrijven voor schooljaar 2019/2020.

Heeft u kinderen die volgend schooljaar graag naar een school in Machelen-Diegem willen gaan. Dan zal dit via een nieuwe aanmeldings- en inschrijvingsprocedure verlopen.

Alle basisscholen werken voortaan met één gezamenlijk online aanmeldingssysteem voor het kleuter- en het lager onderwijs.

Door online aan te melden, krijgt iedere ouder een gelijke kans om in te schrijven in een school naar keuze en vermijden we kampeertoestanden aan de scholen. We willen er ook voor zorgen, dat zoveel mogelijk kinderen een plaats krijgen in de buurt van hun woonst.

In januari 2019 start de gemeente Machelen in samenwerking met de verschillende basisscholen een communicatiecampagne om alle ouders grondig te informeren over dit nieuwe, verplichte systeem.

Wanneer aanmelden?

Februari 2019: aanmeldingsperiode voor broertjes en zusjes of kinderen van personeel.

1 tot en met 29 maart 2019: aanmeldingsperiode voor alle andere kinderen.

Vanaf 28 mei 2019: inschrijvingsperiode voor kinderen die niet aangemeld werden ( vrije inschrijvingsperiode). De kans op vrije plaatsen is vanaf dit moment zeer klein.

Aanmelden stap voor stap:

1. Kies een school.
  2. Meld je kind online aan. Bij de start van de aanmeldingsperiode zal je via een online tool je kind kunnen aanmelden. Doorloop alle stappen. We raden aan van meerdere scholen te kiezen, maar u bepaalt zelf de volgorde.
  3. Je ontvangt een ticket via mail. Dit is een toewijzing aan één van uw voorkeurscholen. U ontvangt dit ticket niet onmiddellijk. Indien er geen plaats is in één van uw voorkeurscholen, ontvangt u geen ticket. U krijgt wel een weigeringsdocument, met de raad om opnieuw te proberen vanaf 28 mei 2019.
  4. Schrijf je kind in. Ga met het ontvangen ticket naar de school waarvoor dit geldig is. Let echter op de opgegeven inschrijvingsperiode. Nadien vervalt het ticket.