bosklassen vijfde en zesde leerjaar

Dag 1:

De leerlingen en de leerkrachten zijn na een vlotte busreis, goed aangekomen in Durbuy.

We verkenden meteen het domein met de speel- en sportterreinen, de gebouwen en wauw…de prachtige tenten.

Ons eerste middagmaal bestond uit soep, kip met curry en pudding. Zo kregen we genoeg energie voor onze eerste activiteiten.

Via een geanimeerde historische stadswandeling met een toffe gids, maakten we kennis met Durbuy. Aansluitend gingen we zelf op verkenning om een fotozoektocht op te lossen in het centrum van het kleinste stadje.

Als avondeten kregen we stokbrood met verschillende soorten beleg.

Om onze eerste dag af te sluiten organiseerden de leerkrachten een gevarieerde quiz vol weetjes, raadsels, muziek etcetera.

Daarna was het tijd om voor de eerste keer in onze tenten te gaan slapen. Spannend.

Groetjes aan iedereen,

de leerlingen en leerkrachten van het vijfde en zesde leerjaar.

Dag 2:

Dinsdagochtend was rijkelijk gevuld met activiteiten als tube-sliding, 3D-labyrinth, skywalk… kortom kids adventure ten top.

Na de middag trokken we met onze eigen klas op oriëntatietocht met het kompas en de stafkaart in de hand. Onderweg kregen we enkele raadsels en opdrachten voor de voeten geworpen.

s’ Avonds doken we als volleerde speleologen de grotten in…

Moe maar voldaan konden we onze tenten in, want de dag nadien beloofde ook weer spannend te worden.

Dag 3:

Vandaag kregen we de kans om allerlei parcours uit te proberen in het klimbos. De ene uitdaging bleek al moeilijker dan de andere.

Na de middag wandelden we in Wéris, het dorpje dat beroemd is om zijn dolmen en menhirs. Leuke anekdotes maakten de pittige wandeltocht wat minder zwaar… voor sommigen.

De avond werd afgesloten met een heus kampvuur en een fijn afsluitmoment.

Nu dromen van de ochtendactiviteit van morgen, namelijk kayak.

Groetjes aan iedereen.