Boerderijklassen 2e leerjaar

Boerderij dag 1:

Goede morgen allemaal,

We zijn goed aangekomen in Balen. De rit verliep erg vlot. Omdat er veel activiteiten gepland werden voor deze drie dagen, gingen we bij aankomst onmiddellijk aan de slag. We werden verdeeld in vier groepjes en elk groepje kreeg een leuke activiteit. Cakejes bakken, werken met de dieren op de boerderij, vogelhuisjes timmeren en een weetjesspel.

Als middageten aten we spaghetti wat we ons allemaal lieten smaken.

Na de middag gingen we opnieuw aan de slag met de begeleiders en de leerkrachten.

Er is hier ook een superleuke speeltuin waar we volop kunnen spelen, go-carts om mee rond te rijden, trampolines en een mini-golf.

Van al dat spelen en leren werden we een beetje moe en na het avondeten en een verfrissende douche, schreven we een briefje en luisterden we naar een verhaal. Om vervolgens in ons bedje te kruipen en onze oogjes te sluiten.

Deze ochtend kregen we een lekker en voedzaam ontbijt en stond de bus klaar om ons naar de melkveeboerderij te brengen. Spannend…

Groetjes vanuit Balen,

de leerlingen van het tweede leerjaar, de juffen en de meester.

 

Boerderij dag 2:

Hallo iedereen,

Op de melkveeboerderij kregen we een rondleiding van boer Luc en boerin Marina. We kregen ook een glas lekkere verse melk, een vers gebakken wafel en 3 verrassingen.

Na ons bezoek op de boerderij stond er een heerlijke pizza op het menu.

In de namiddag speelden we in de speeltuin en deden we nog allerlei leuke activiteiten.

Na deze activiteiten was het alweer tijd om te eten. Frietjes, stoofvlees/kaaskroket met sla. Als dessert was het chocolade- of vanillepudding.

Na een verfrissende douche was het tijd voor een feestje met chips, limonade en cola. Toen we uitgefeest waren, was het bedtijd en het werd verbazend snel stil…

Vandaag (vrijdag), staan er nog verschillende activiteiten op het programma. Hierover zullen we straks vertellen, want na het middageten staat de bus klaar om ons terug naar Diegem te brengen.

Tot straks,

groetjes van de leerlingen, de juffen en de meester.