Boerderijklassen 1e leerjaar

Boerderij dag 1:

Goede morgen iedereen,

Gisteren zijn we goed vertrokken. De busreis duurde lang aangezien de televisie niet werkte. Toch zijn de kids heel flink geweest en zijn we goed aangekomen. Snel de valiezen uit de bus en we zijn onmiddellijk met de activiteiten begonnen. Werken in de stallen, ponyrijden, cakejes bakken, go-cart rijden,… het was erg leuk en ook heel warm. De zonnecrème werd goed gebruikt.

Het eten was lekker en we smulden tot onze buikjes vol waren. Als dessert een verfrissend ijsje, waarna we door de juffen verrast werden met waterpistolen.

Het was dolle pret. Na zo’n actieve dag was een douche zeker nodig. Daarna een briefje schrijven aan mama en papa en dan was het tijd om in ons bedje te kruipen.

De meeste kids waren na een goede nachtrust wakker om 6u30. Nu staan we klaar voor het ontbijt en dan vliegen we er weer in.

Groetjes van de kids, de juffen van de eerste klas en natuurlijk ook meester Steven.

Boerderij dag 2:

Hallo iedereen,

We hebben weer een leuke dag achter de rug. De juffen en de begeleiders van het domein hebben ons weer veel bijgeleerd over de dieren van de boerderij, de insecten,…

We hebben met heel veel smaak gesmuld van onze pizza als middagmaal, om vervolgens terug aan de slag te gaan. Rondrijden met de go-carts, springen op de trampolines en een ritje op de pony stonden op de planning. Gelukkig hadden de juffen steeds voldoende water bij om ons te laten drinken, want het zonnetje is hier volop aanwezig.

Als avondeten kregen we frietjes die we ons lieten smaken na een toffe dag. Na het eten namen we een douche en maakten we ons klaar voor het feestje. Inderdaad de fijne tijd op de boerderij zit er al bijna op.

Deze ochtend vertrokken we, na een uitgebreid ontbijt, richting de melkveeboerderij. Hier zullen we leren over de melkkoeien.

Deze namiddag keren we dan moe maar voldaan terug naar Diegem.

Tot straks !!!